Trajnostna promocijska darila
Ker so potrošniki postali družbeno ozaveščeni, je trajnostni razvoj postal izjemno pomemben za podjetja po vsem svetu. Številne priljubljene blagovne znamke so se začele osredotočati na trajnostne izdelke, ostale pa poskušajo slediti temu trendu. Potrošniki pričakujejo, da jim bodo njihove najljubše blagovne znamke zagotovile izdelke, ki jih je mogoče dolgoročno uporabljati, ne da bi pri tem škodovali okolju.

Zato tudi v industriji promocijskih izdelkov ni drugače. Zdi se, da imajo dandanes potrošniki bolj pozitivno mnenje o podjetju, ki daruje trajnostne in okolju prijazne izdelke. V študiji, ki jo je izvedel Advertising Specialty Institute, je skoraj polovica kupcev namreč izjavila, da so bolj naklonjeni promotorjem, ki darujejo okolju prijazni promocijski material.

Promocijska darila

To pomeni, da vam ni nujno treba vlagati v drage promocijske izdelke blagovnih znamk, da bi naredili pozitiven vtis na svoje stranke. Enako dober vtis lahko naredite tudi z uporabo trajnostnih promocijskih daril. Poleg tega se zdi, da ni samo mlajša generacija tista, ki rada kupuje trajnostne izdelke. V zadnjih letih namreč tudi starejši ljudje bolj kupujejo okolju prijaznejše izdelke.

Zato v spodnjem članku preberite, kaj točno so trajnostni promocijski izdelki in kako jih lahko vključite v svoje marketinške strategije.

Kaj so trajnostni promocijski izdelki?

Trajnostni izdelki imajo določene značilnosti, saj prinašajo družbene, gospodarske in okoljske koristi, ne da bi v svojem življenjskem ciklu škodovali javnemu zdravju in okolju. Trajnostni izdelki ostajajo okolju prijazni, od začetnih surovin, s katerimi so izdelani do končnega odstranjevanja, ko so porabljeni.

Na splošno so ti izdelki narejeni iz naravnih materialov in jih je mogoče reciklirati. Kot vsak drug izdelek se lahko tudi trajnostni izdelki uporabljajo za obdarovanje. Enako kot druge promocijske izdelke pa lahko tudi trajnostne izdelke opremite z logotipom blagovne znamke in jih uporabite za promocijo svoje blagovne znamke.

Nekaj ​​priljubljenih trajnostnih promocijskih daril:

Naraščajoči trend trajnostnih in okolju prijaznih izdelkov je spodbudil podjetja, da več vlagajo v trajnost svojih izdelkov. Seveda nekatera podjetja žal poskušajo svoje izdelke tržiti kot trajnostne, čeprav ta to niso. Zato morate biti previdni pri izbiri trajnostnih promocijskih izdelkov za svoje podjetje.

Trajnostni izdelki so narejeni iz naravnih materialov, kot so bombaž, pšenična slama, bambus in konoplja. Ti naravni materiali so biološko razgradljivi in ​​jih je mogoče razgraditi, ne da bi poškodovali, ali onesnažili okolje.

Spodaj je navedeno nekaj najbolj priljubljenih trajnostnih izdelkov, ki jih lahko uporabite za promocijske namene.

Reciklirane nakupovalne vrečke

V nakupovalnih centrih se reciklirane nakupovalne vrečke pogosto uporabljajo. Te so najboljši način, da dokažete, da ste družbeno odgovorna organizacija, ki spodbuja uporabo trajnostnih in okolju prijaznih izdelkov.

Svojim strankam lahko razdelite reciklirane nakupovalne vrečke in jih označite s svojim logotipom in kontaktno številko. Izogibajte se temu, da bi izdelek označili s preveč informacijami ali preveč marketinške vsebine.

eko_7

Steklena flaška za pitje

Flaška za pitje je eden najbolj uporabnih promocijskih izdelkov, saj jih ljudje redno uporabljajo. Svoj logotip lahko vgravirate na stekleno flaško za pitje s pokrovom iz nerjavečega jekla.

Poleg tega lahko izberete različne materiale, dizajne, oblike in barve in s tem oblikujete privlačne flaške za pitje, ki jih lahko podarite svojim strankam in jim tako pokažete, da jih cenite.  

Reciklirana beležnica in pisalo

Drug priljubljen in stroškovno učinkovit trajnostni promocijski izdelek je reciklirana beležnica in pisalo.

Reciklirana beležnica z biološko razgradljivim kemičnim svinčnikom, čudovito izdelana v rjavi in ​​črni barvi, je lahko odlično promocijsko darilo za vaše stranke. Je poceni promocijski izdelek z dolgo življenjsko dobo.

Torba brez PVC-ja

Torba brez PVC-ja je prav tako odlična izbira za označitev vaše blagovne znamke. Vaše stranke bodo uživale v nošenju trpežne torbe, narejene iz naravnih materialov in označeno z logotipom vaše blagovne znamke in kontaktno številko.

Te ročne torbice in torbe za prenosne računalnike delujejo tudi kot potujoča reklama. Zato bodo lastniki vaše promocijske torbice reklamirali vašo blagovno znamko, kamor koli bodo šli.

Oblačila iz organskega bombaža

Oblačila so najbolj priljubljen in učinkovit trajnostni promocijski izdelek in v mislih vaših strank lahko ustvarijo pozitivno podobo vašega izdelka ali storitve. Dobite lahko poceni majice iz ekološkega bombaža, označene z logotipom svojega podjetja.

Majice, označene z vašo blagovno znamko prav tako delujejo kot potujoča reklama. Ljudje, ki nosijo vaša promocijska oblačila, pa oglašujejo vašo blagovno znamko povsod, kamor gredo.

Kako izbrati najboljše trajnostne promocijske izdelke?

Izbira ustreznega trajnostnega promocijskega izdelka je ključnega pomena za uspešnost vaše marketinške strategije. Sledenje trendu trajnostnih in okolju prijaznih izdelkov ni dovolj, če želite pritegniti več strank in v njihovi zavesti ustvariti pozitivno podobo svojega podjetja.

Vendar, pri izbiri trajnostnih izdelkov morate biti previdni. Na primer, pozorni morate biti na kakovost promocijskega izdelka. Prav tako mora biti izdelek priročen, da ga lahko vaše stranke redno uporabljajo.

Spodaj je nekaj nasvetov, ki jih morate upoštevati pri izbiri trajnostnih promocijskih izdelkov.

eko_3

Dajte prednost kakovosti pred količino

Poskrbite, da boste svojim strankam za nagrado zagotovili kakovosten izdelek. Ni pomembno, koliko ljudi prejme ta promocijska darila. Ključnega pomena pa je narediti pozitiven vtis na vsakega prejemnika, to pa je mogoče le s kakovostnimi izdelki.

Zato ko izbirate med trajnostnimi izdelki, upoštevajte tudi kakovost izdelka. Vaše stranke si zaslužijo kakovostne trajnostne izdelke. Zato jih ne razžalostite.

Ne označite izdelka s preveč informacijami

Vaš promocijski izdelek ne sme biti označen z dolgimi promocijskimi vsebinami, saj jih nihče ne bo bral. Promocijski artikel označen z logotipom vašega podjetja in kontaktno številko vsebuje več kot dovolj informacij.

Označevanje promocijskega izdelka s podatki o vašem podjetju ni potrebno. To namreč naredi slab vtis na prejemnike.

Povzetek!

Industrija promocijskih izdelkov je priča preobrazbi na področju povpraševanja strank, zahvaljujoč priljubljenosti trajnostnih izdelkov. Študije potrjujejo, da imajo potrošniki bolj pozitivno mnenje o organizacijah, ki uporabljajo trajnostna promocijska darila za označitev z blagovno znamko.

Biorazgradljivi izdelki, izdelani iz popolnoma naravnih materialov, postajajo vse bolj priljubljeni po vsem svetu. Zdi se, da so potrošniki pripravljeni plačati več za ekološke izdelke v primerjavi z neekološkimi izdelki. Če torej nameravate izbrati promocijski izdelek, označen z blagovno znamko, razmislite o trajnostnih izdelkih. Na spletu lahko dobite od dobaviteljev poceni trajnostna promocijska darila.
Rate this post