Najlepše plaže na otoku Krk
Ko se pokaže sonce ter se temperature dvignejo, se nam v možganih avtomatsko sproži želja po relaksaciji na plaži. Če se vam ob pregledovanju strani Vreme Otok Krk, v misli prikrade ideja o počivanju na rajski plaži, potem predlagam, da si preberete ta članek, in se odpravite na eno izmed teh najlepših plaž na otok Krk, ki pa je poleg vsega, Sloveniji zelo blizu. Otok Krk vas bo s svojimi plažami in izjemno čistim morjem presenetil. Verjeli ali ne, na otoku se nahaja zelo veliko število plaž, ki nosijo modro zastavo, katera iz leta v leto dokazuje visoko kakovost morja in plaže same.

Prvi kraj, ki bi ga omenili je definitivno Baška. Baška se ponaša eno najlepših in najdaljših plaž. Vela plaža v Baški meri kar 1800 metrov. Ta plaža je tudi razlog za razvoj turizma v Baški in velja za eno najlepših Jadranskih plaž. Seveda pa nosi tudi modro zastavo.

Otok Krk - Vela plaža Baška

Otok Krk – Vela plaža Baška

V Baški se poleg te glavne slavne plaže nahaja še okoli 30 prodnatih zalivov, ki so dostopni peš ali iz morja. Če se radi kopate brez oblačil pa je za vas narejena pomanjšana verzija Baščanske Vele plaže, FKK plaža Bunculuka.

Otok Krk - FKK plaža Bunculuka

Otok Krk – FKK plaža Bunculuka

Če pot nadaljujete naprej ob robu FKK plaže Bunculuka pa vas bo tam pričakalo veliko število neverjetno lepih zalivov, s kristalno čistim morjem in prodnato plažo. Bolj kot se oddaljujete od kampa lepi so zalivi in plaže.

Otok Krk - Baška, zaliv

Otok Krk – Baška, zaliv

Kot naslednjo destinacijo z najlepšo plažo bi vsekakor omenili plažo Sv.Marek – Risika, ki se nahaja med Vrbnikom in Šilom. To je ena redkih vrhunsko urejenih peščenih plaž, ki se nahaja v zaščitenem zalivu. Ob peščeni plaži se nahaja travnik in nekaj dreves, na voljo pa vam je tudi izposoja ležalnika in senčnika. Na plaži se nahajata tudi dva bara, kjer se lahko osvežite ob hladni pijači.

Otok Krk - Sv. Marek - Risika

Otok Krk – Sv. Marek – Risika

Naslednja plaža je pa nekaj posebnega, zato si ne moremo privoščiti da je nebi omenili. Plaža se nahaja v uvali Soline / Meline. Je približno 8 kilometrov oddaljena od kraja Šilo. Tam se nahaja zanimivo zdravilno blato, ki naj bi pomagalo bolnikom z revmo lajšati bolečine.

Otok Krk - Uvala Soline/Meline

Otok Krk – Uvala Soline/Meline

Kot eno izmed zadnjih najlepših plaž na otoku Krk pa smo se odločili da omenimo plažo Potovšće. Ta plaža se nahaja približno 2 kilometra proč od mesta Vrbnik. Do nje je možno dostopati z avtomobilom, ki ga lahko pustimo na tamkajšnjem ogromnem parkirišču. Do plaže je možno dostopati tudi z barčico. Plaža se nahaja v mirnem zalivu, na njej pa je med sezono postavljen tudi manjši bar, kjer se lahko osvežite z hladno pijačo. V okolici se lahko odpravite do naslednje uvale ali se podate na manjšo pohodniško pot. Plaža je idealna za vso družino, možen je tudi najem senčnika v bližnjem baru. Ta plaža je dobila tudi nagrado za eno najlepših nepoznanih plaž na otoku Krk.

Otok Krk - Uvala Potovšće

Otok Krk – Uvala Potovšće

Če pa se na pot podajate z vašim hišnim ljubljenčkom, pa vam priporočam obisk ene od pasjih plaž, ki jih ponuja otok Krk.

Ena od plaž se nahaja v mestu Krk in se imenuje Redagara. Ta plaža se nahaja med plažo Dražica in kampom Politin, ter je narejena posebno za vaše pasje prijatelje.

Otok Krk - pasja plaža Redagara

Otok Krk – pasja plaža Redagara

Naslednja pasja plaža pa je zelo lepo urejena v kraju Šilo. Kjer se boste brez skrbi lahko okopali skupaj z vašimi pasjimi prijatelji.

Otok Krk - pasja plaža Šilo

Otok Krk – pasja plaža Šilo
Najlepše plaže na otoku Krk 3.33/5 (66.67%) 3 votes