Preverite vreme Baška
Sveža napoved vremena za Baško. Preverite kaj vas čaka v prihodnjih dneh!

Vreme Baška je izrednega pomena, če se odpravljate na otok Krk, saj vam jo lahko vreme na dopustu zagode. Tega si ne želite, sploh v primeru, če imate namen obiskati Baško. Če je lepo vreme Baška, boste imeli možnost ogleda in raziskovanja tega čudovitega jadranskega bisera.

Kot velika večina jadranskih otokov ima otok Krk blage zime in vroča poletja. Skozi celotno leto pa si lahko ogledujete pomembne del Baščanske zgodovine. Po celotni dolini si boste lahko ogledovali skulpture, ki ponazarjajo črke glagolice.

Vreme Baška je pomembno tudi, če imate namen raziskati staro mestno jedro, ki vas zagotovo ne bo pustilo ravnodušne. Sprehod med starimi kamnitimi zgradbami, stojnicami in trgovinicami. Baška je raj za romantike in ljubitelje zgodovine, na svoj račun pa boste prišli tudi ljubitelji športa. Še posebej boste navdušeni plezalci, ki pa pred odhodom na plezališče le preverite vreme Baška.

V mestu imajo tudi možnost najema koles, s katerimi lahko raziskujete mnoge poti in skrite zalive. Prav gotovo bo prijala tudi osvežitev v kristalno modrem morju. Če vam je vreme Baška naklonjeno in je morje mirno, se lahko odpravite na potapljanje in uživate v čudovitem podvodnem svetu. Dneve lahko izkoristite tudi za pohode po zanimivih, razgibanih in lepo urejenih pohodniških poteh. Razgledi so prekrasni in bodo vredni vsakega prehojenega koraka. Če si želite ogledati Baško iz morja, pa imate v mest veliko možnosti za najem čolna in se z njim odpravite na dnevne izlete na bližnje otoke.

Baška pa se lahko pohvali tudi s čudovitimi plažami, med katerimi so nekatere nosilke modrih zastav. Modra zastava pomeni, da je plaža čista in urejena, da je na voljo gostinska ter ostala turistična ponudba. Otok Krk in tudi Baška nudita ogromno zanimivih doživetij za vse starosti. Vreme Baška je tudi veliko večino leta primerna za različne aktivnosti na prostem.

Vreme Baška

Turistična ponudba je primerna tako za družine z majhnimi otroki, mlade željne zabave in starejše pare, ki si želijo mirnega oddiha. Otok Krk je čudovit že v pomladnih mesecih, ko je vreme prijetno, otok pa še ni natrpan s turisti. Prav tako je krasna jesen na otoku Krku oz. v Baški, saj vročina malo popusti in lahko izkoristite celoten dan za pohajanje, brez da bi se skrivali pred soncem. Turistična središča se malo umirijo in tako lahko mirneje raziskujete otok Krk in Baško.

Da si boste lahko ogledali vse lepote Baške, si oglejte vreme Baška in bodite brezskrbni na dopustu.
Rate this post