Vremenska napoved za otok Krk
V kolikor načrtujete izlet ali dopust na otok Krk, lahko tukaj preverite kakšno vreme Krk vas čaka.

Otok Krk, je drugi največji otok Hrvaške. Velja za najsevernejši otok na Hrvaškem oz. Kvarnerju. Kadar je vreme Krk ugodno, je možno na otok priti z letalom, trajektom in pa preko Krčkega mostu, ki povezuje otok in celino. Sam otok je zanimiv za vse vrste turistov. Na svoj račun pridejo tisti, ki radi samo poležavajo na peščenih ali prodnatih plažah, tisti, ki so bolj aktivni in si radi ogledujejo razne zgodovinske znamenitosti, hodijo naokrog, se potapljajo itd. Vreme Krk, se razlikuje glede na letne čase. V zimskih časih je zanj značilna burja, ki piha iz celine. Severo-vzhodni del otoka je takrat izpostavljen burji in je bolj strm, plaže pa tudi niso 1. razredne, čeprav se v zalivih najdejo tudi takšne.

Vreme Krk za 7 dni

Vreme Krk za 7 dni

Če ste bolj pohodniške sorte človek, pa želite oditi recimo na Krk, je vreme Krk za vas najbolj primerno v mesecu maju, juniju in pa septembru, takrat se temperature zraka v povprečju gibljejo od 13° do 24 °C. To je ravno dovolj, da ko se gibate, vas ne zebe hkrati pa vam ni prevroče. Če je vaš namen se zabavati na plažah in v vodi, potem pa sta za vas najboljša meseca julij in avgust, pa tudi če ste bolj pogumni meseca junij in september. Takratne temperature zraka se gibljejo med 15° in 30°C. V juniju, juliju in avgustu vreme Krk nakloni tudi največ sončnih ur, temperature vode pa so takrat nad 20°C, v plitvinah pa lahko dosežejo tudi 26°C.

Otok Krk velja za enega najbolj sončnih krajev v Evropi, saj na leto prejme kar 2500 ur sonca. Otok je priljubljena destinacija, saj sonce dobro segreje tamkajšnje ozračje ter ljudi, ki se nastavljajo sončnim žarkom. Da pa se nihče ne pregreje, ima vreme Krk v rokavu kar nekaj asov. Glede na to da leži na Jadranu, ima večje število različnih vetrov. Kadar se otok močno segreva, hitreje od morja, potem iz morja prihaja prijetno hladen morski zrak, ki vam bo prav prijal in vas ohlajal. Lahko pa se odločite za skok v vodo, ki vas bo prijetno osvežila.

Zaradi različnih vetrov je v določenih mesecih otok Krk raj za surferje. Na otoku je kar nekaj plaž na katerih vreme Krk poskrbi za enakomeren veter in nizke valove. Zalivi pa so takšni, da vas ne more odnesti na odprto morje, tako da ste popolnoma varni. Previdni morate biti le na skale ob obalah.
Vremenska napoved za otok Krk 4.94/5 (98.89%) 18 votes